Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén beleforgatjuk a reszelt almát. Lefóliázva a hűtőbe tesszük, kb. 2 órára. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk, és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt, kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával, a tészta és az alma egyenletes elterítésében. Közepesnél kicsit magasabb lángon, mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk, és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. (Ebből a mennyiségből, 9 db vastag palacsinta lett.) Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk. (Vastagsága miatt, feltekerni nem igazán lehet.)