Receptek Desszertek Sütést igénylő Palacsinta gyümölcsökkel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
125 g finomliszt
250 dl tej
1 kanál vaníliás cukor
40 g vaj (olvasztott)
0.3 dl étolaj

Leírás

A hozzávalókat egy tálban, kézi habverővel, simára keverjük. A palacsintatésztát fóliával letakarva, minimum 2 órára, hűtőbe tesszük pihenni. (A tésztának főzőtejszín sűrűségűnek kell lennie, ha szükséges, kevés tejjel hígíthatjuk.) A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. fél merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Körkörös csuklómozdulatokkal, a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Az első felét, kb. 45 másodpercig, a másik felét, már csak 30 másodpercig sütjük. A kész palacsintát tányérra tesszük és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük (így klasszul meleg marad a tálalásig). Tálaláskor feltekerjük a tésztát és felcsíkozzuk. A tányérra rakjuk, mellé gyümölcsöket dobálunk és leöntjük csoki öntettel, tejszínhabbal tesszük könnyűvé.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4