Receptek Előételek Hideg előételek Padlizsánkrém sült paprikával

Hozzávalók

½ fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 darab tojás
1 kk mustár
2 darab kaliforniai paprika (piros színű)
1 darab padlizsán

Leírás

A padlizsánokat egy fémlapon, közepes lángon megsütjük. Hűlni hagyjuk, addig ugyanígy megsütjük a paprikákat is. Amikor kihűlt, meghámozzuk a padlizsánt is és a paprikákat is. A megtisztított zöldségeket még egyszer, hideg vízzel leöblítjük. Vágódeszkán összetörjük és turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a tojás sárgáját és egy kevés mustárt, majd fokozatos kevergetés mellett, lassan, kis adagokban hozzáadjuk az olajat. Pirítóssal, abbahagyhatatlanul finom!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4