Receptek Előételek Hideg előételek Padlizsánkrém mogyoróval

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
4 kanál extra szűz olívaolaj
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej lilahagyma
1 darab citrom
1 tk mustár
1 marék friss petrezselyem
2 darab padlizsán
15 dkg mogyoró
1 marék metélőhagyma

Leírás

A padlizsánokat négybe vágjuk, és tepsibe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. A mogyorót forró serpenyőben megpirítjuk, folyamatos rázás mellett, hogy ne égjen meg. A megsült padlizsánokat meghámozzuk, és aprítógépbe rakjuk. Adunk hozzá mustárt, fokhagymát, pirított mogyorót. Összedolgozzuk, majd ízesítjük sóval, borssal, citromlével. Adunk hozzá vajat, petrezselyemzöldet és snidlinget. Alaposan összeaprítjuk, majd egy tálba rakjuk, és hűtőbe tesszük. Tálaláskor paradicsommal és lilahagymával kínáljuk, a péksütemény mellett.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása