Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A nyers szilvásgombóc egy igazán különleges és energiadús újragondolása a hagyományos receptnek. Ebben a formában könnyebb megemészteni az ételt, nem terheli a szervezetet, és köszönhetően a benne található napraforgómagnak, gazdag E-vitaminban, és serkenti a vörösvértestek termelődését. A nyers szilvásgombócban rengeteg esszenciális sav és antioxidáns megtalálható, valamint a máknak hála tele van kalciummal. Ha kísérletezgető kedvünkben vagyunk, próbáljunk ki egy másik nyers receptet is, a házi energiakockát. Ez az ínycsiklandó finomság tele van tápanyaggal, így remek választás, ha két étkezés között megéheznénk. Ha azt gondoljuk, hogy kenyeret nem lehet készíteni sütés nélkül, akkor próbáljuk ki ezt a nyers, magvas-fűszeres kenyér receptet! Garantáltan ez lesz az egyik kedvencünk!
Áztassuk be a kesudiót és az aszalt gyümölcsöket legalább 2 órára.
Turmixoljuk össze a napraforgómagot, az előre beáztatott datolyát, mazsolát és kesudiót.
Adjunk 1 evőkanál kókuszolajat az elkevert masszához, majd öntsük bele egy tálba.
Vegyünk le egy kis darabot a masszából, simítsuk ki a tenyerünkben, és tegyünk bele egy fél szilvát, majd formázzunk belőle gombócot. Folytassuk, amíg el nem fogy a szilva és a tészta.
Keverjük össze a mákot a kókuszcukorral, és forgassuk meg benne a gombócokat.
Tálaljuk meleg kókuszolajjal leöntve.