Receptek Desszertek Nyári mindentbele süti

Hozzávalók

1 kg eper
evőkanál citromlé
250 g kristálycukor
evőkanál Summer Cup koktél
1 db epres-tejszínes piskótatekercs, 14 szeletre vágva
300 ml tejszínhab
½ evőkanál vaníliakivonat
5 g friss bazsalikom
4 db habcsók
5 db nektarin
500 g vaníliakrém
1 evőkanál pirított mandulapehely

Leírás

Két klasszikus brit desszert egyesül ebben a tökéletes nyári finomságban, ami tele van friss gyümölcsös ízekkel.

Elkészítés

1

Hámozz meg és vágj félbe 400 g epret, majd tedd egy lábasba a citromlével és a cukorral együtt. Alacsony lángon, rendszeresen kevergetve melegítsd, amíg az eper kiengedi a levét, és a cukor feloldódik. Ezután növeld a hőt közepes-magasra, és főzd 6 percig, időnként megkeverve. Ha kész, öntsd át egy hőálló tálba, adj hozzá 1 mentaágat, és tedd félre hűlni 10 percre. Ezt követően hűtsd a hűtőszekrényben 1 órán át, majd vedd ki a mentát, és keverj hozzá 2 evőkanál Summer Cup koktélt.

2

Amikor a lekvár kihűlt, tedd a piskótatekercset egy vágódeszkára, és locsold meg a maradék másfél evőkanál Summer Cup koktéllal. Helyezz 4 szeletet egy 20 cm átmérőjű, mélyebb tál aljára.

3

Egy keverőtálban verd fel a tejszínt lágy habbá, majd add hozzá a joghurtot és a vaníliát, majd verd tovább, amíg ismét lágy habot kapsz. Vágj finomra 1 bazsalikomlevelet és 5 mentalevelet, majd forgasd a krémhez a két összetört habcsókkal és a lekvár háromnegyedével. Rétegezd a desszertet egy kevés bogyós krémmel, vaníliasodóval, a maradék lekvárral, az eper és a nektarin nagy részével, még egy kis habcsókkal és a maradék bogyós krémmel. A tetejére szórd rá a maradék habcsókot, a gyümölcsöt, a menta- és bazsalikomleveleket, valamint a mandulát.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása