Hozzávalók

2 darab tojás
1 csomag sütőpor
30 dkg finomliszt
2 kanál tejföl
2 kg alma
25 dkg porcukor
2 tk őrölt fahéj
12 dkg margarin

Leírás

A lisztet a sütőporral összekeverem, majd belemorzsolom a Rama-t. A tojásokat kikeverem a porcukorral és hozzáadom az eddigiekhez, majd belegyúrom a tejfölt. Lereszelem az almát, hozzáadom a porcukrot és a fahéjat, majd 30 percig állni hagyom. A tésztákat kettészedem és külön-külön, vékonyra kinyújtom. A kivajazott tepsibe beleteszem az egyik tésztát és ráteszem az almatölteléket. Rárakom a másik tésztát, villával megszurkálom és tojással megkenem. Előmelegített sütőben megsütöm (tűzpróbáig).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása