Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
3 dl meleg tejet felfuttatunk (1 ek. porcukor, 3 g élesztő). Amikor kihűlt, elkeverjük 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, fél dl rummal, 1 narancs reszelt héjával és egy csipet sóval. Hozzáadjuk az 50 dkg lisztet, és összegyúrjuk. Kelesztjük fél órát, meleg helyen, majd nyújtjuk. Kiszaggatjuk fánk formára (vizespohárral), egymástól kellő távolságra, és újra kelesztjük. Mikor jól felpuffadtak, akkor olajat melegítünk (legalább félig ellepje a fánkokat), és ami a teteje volt kelesztéskor, az kerüljön alulra, az olajban. Kisütjük, és megvárjuk, hogy kihűljön. Tetejét porcukorral hintjük meg.