Receptek Desszertek Sütést igénylő Mézes zserbó kakaóval

Hozzávalók

1 darab tojás
60 dkg finomliszt
4 dl tej
5 dkg kristálycukor
30 dkg vaj
3 kanál kakaópor
35 dkg porcukor
1 csomag kristálycukor
1 üveg baracklekvár
2 mk szódabikarbóna
3 kanál méz

Leírás

Tészta: 5 dkg vajat, a 3 ek. mézet, 3 ek. tejet, 15 dkg porcukrot, a tojást és a szódabikarbónát, gőz fölött összekeverjük és forrásig melegítjük. Hozzáadunk 45 dkg lisztet és 4 lapban kisütjük. Krém: 3 dl tejet, 5 ek. lisztet és 20 dkg porcukrot, sűrű krémmé főzünk, majd 20 dkg vajat habosra keverünk a vaníliás cukorral. Miután a főzött krém kihűlt, apránként hozzákeverjük a habos vajhoz. Az első lapra krémet rakunk, majd jöhet rá a következő lap, amit lekvárral kenünk meg. A következő lapot is ráhelyezzük, majd a krémet kenjük rá. Elsimítjuk és az utolsó tésztát rakjuk rá. Csoki mázzal befedjük. Máz: 1 ek. vizet, 5 dkg cukrot, 3 ek. kakaót és 5 dkg vajat összemelegítünk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4