Receptek Desszertek Sütés nélküli Meggyes lepény búzadarával

Hozzávalók

2 egész tojás
20 dkg finomliszt
1 kevés tej
1 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
10 dkg búzadara
30 dkg meggybefőtt

Leírás

A 2 tojást, a 15 dkg porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a 20 dkg lisztet, amelyet elkevertünk előzőleg az 1 csomag sütőporral és annyi tejet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Kivajazott, lisztezett tepsibe (közepes, vagy kis tepsibe) öntjük. A kimagozott meggyet kinyomkodjuk, és egy kevés búzadarával összekeverjük, majd a tészta tetejét sűrűn megszórjuk vele. Úgy sütjük, mint a piskótatésztát. (Előmelegített sütőben,180 fokon.) Amikor kihűlt, kockára vágva, porcukorral jól meghintve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4