Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Tegyük a sonkát hőálló edénybe, hintsük meg sóval és borssal. Tűzdeljük meg a szegfűszegekkel. Aprítsuk fel a zsályaleveleket, tegyük egy tálba, adjuk hozzá két narancs lereszelt héjat és az olívaolajat. Dörzsöljük be ezzel a páccal sonkát. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, toljuk be a húst, és süssük kb. 25 percig. Közben készítsük el a mázat.
Tegyük a sonkát hőálló edénybe, hintsük meg sóval és borssal. Tűzdeljük meg a szegfűszegekkel. Aprítsuk fel a zsályaleveleket, tegyük egy tálba, adjuk hozzá két narancs lereszelt héjat és az olívaolajat. Dörzsöljük be ezzel a páccal sonkát. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, toljuk be a húst, és süssük kb. 25 percig. Közben készítsük el a mázat.
25 perc múlva vegyük ki a sonkát a sütőből, öntsük rá a máz 2/3 részét, és tegyük vissza a sütőbe még 15 percre, de már 250°C-ra. Hagyjuk sülni, amíg a szósz meg nem karamellizálódik.
A kelbimbókat forrásban lévő vízben kb. 7 percig főzzük. Ezután szűrjük le, és szedjük át egy sütőpapírral bélelt tepsire. Öntsünk egy tálba egy kevés olívaolajat, adjuk hozzá a megolvasztott vajat, a juharszirupot, a paprikát, a sót, majd keverjük össze és öntsük rá a kelbimbóra. Toljuk 180 ° C-ra előmelegített sütőbe, és addig süssük, amíg a szósz karamellizálódik. A sütőből kivéve szórjuk meg az aprított dióval.
Tegyük a kisebb darabokra vágott klementineket egy grill serpenyőbe, locsoljuk rá a sonkához készített és korábban félretett 1/3-nyi mártást, és grillezzük pirosra. A mázas sonkát ezzel, valamint a kelbimbóval körítve tálaljuk.