Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Vágjuk fel a húst vékony, kb. 3 cm-es csíkokra. Egy tálban keverjük össze a pác hozzávalóit, tegyük bele a húst, kenjük be vele, és hagyjuk állni lefedve legalább 30 percig.
Alaposan öblítsük le a rizst hideg víz alatt, tegyük egy fazékba és öntsünk rá vizet. Addig főzzük, amíg a víz teljesen el nem párolog róla. Hagyjuk letakarva 5-10 percig pihenni, amíg a rizs kissé megduzzad és ragacsos lesz.
Grillserpenyőben pirítsuk meg a pácolt húst és nagy lángon süssük meg, időnként keverjük át, amíg a húson a kéreg meg nem karamellizálódik.
Vágjuk a hagymát és a sárgarépát vékony csíkokra. Aprítsuk finomra a chilit, a gombát és a póréhagymát. Tegyük őket egy forró serpenyőbe, majd olajon kb. 5 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a húst, öntsünk alá vizet, 1 evőkanálnyi szójaszószt és a maradék pácot. Így pirítsuk még 3 percig.
Szezámmaggal megszórva tálaljuk. Köretként Kimchit és jázmin rizst kínáljunk hozzá.
Így készül a Pa Kimchi: a fokhagymát reszeljük le, a póréhagymát vágjuk csíkokra, a chilit és a meghámozott gyömbért vágjuk apróra, majd egy tálban keverjük össze a többi hozzávalóval. A kapott keveréket alaposan dörzsöljük bele az újhagymába (ehhez húzhatunk gumikesztyűt). Kössünk minden újhagyma közepére 1-1 csomót. Fogyasztás előtt 2 napig tároljuk a hűtőszekrényben, légmentesen lezárt edényben vagy dobozban.