Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 egész tojás
60 dkg finomliszt
3 dl tej
8 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
2 darab tojás
2 dkg élesztő
10 dkg mandula

Leírás

Az élesztőt a cukorral és a tejjel megkelesztjük. A lisztet elkeverjük a mandulával, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást és a megkelesztett élesztőt. Közepesen kemény kalácstésztát készítünk, jól kidolgozva, minél több levegőt juttatva a tésztába. Meleg helyen, 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítva, 3 részre osztjuk. Egyenlő hosszú rudakká sodorjuk és összefonjuk. Vajjal kikent tepsibe tesszük és a tetejét tojássárgával kenjük meg. Megszórjuk durva dekorcukorral. 15-20 percet a tepsiben is kelesztjük. 40-50 perc alatt, közepes meleg sütőben megsütjük. Csak kihűlés után borítjuk ki a tepsiből.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4