Hozzávalók

10 darab tojás
½ l tej
2 kanál vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
1 rúd vaníliarúd
3 kanál finomliszt

Leírás

A tojásokat szétválasztjuk. Az egyik edénybe vizet forralunk a fehérjehabnak, pár evőkanál cukorral. A másik edénybe vizet forralunk és beledobjuk a vaníliát, valamint a maradék cukrot. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral és a liszttel. Ha felforrt a vaníliás víz, beleöntjük a tejet és felforraljuk. Közben a fehérjét is felverjük és galuskákat szaggatunk a gyöngyöző vízbe. Lassan megfőzzük a galuskákat. A vaníliás tejbe beleöntjük a sárgakrémet és sűrűre főzzük. A sárgakrémet és a habgaluskákat is lehűtjük, majd hidegen tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4