Receptek Desszertek Sütést igénylő Lime-os mini sajttorták üvegben

Hozzávalók

150 g kristálycukor
3 kanál keményítő
250 milliliter citromlé
2 darab tojás
3 kanál vaj
220 g vajas keksz
50 g kristálycukor
4 kanál vaj (sózatlan, olvasztott)
220 g mascarpone
220 g vaj
2 darab tojás
½ kanál vaníliás cukor

Elkészítés

1

Egy serpenyőben a cukrot és a keményítőt keverjük össze limelével, adjuk hozzá a tojásokat és alaposan keverjük össze. Forraljuk fel, folyamatosan kevergetve.

2

Vegyük le a serpenyőt a tűzről, hagyjuk kihűlni egy kicsit, adjuk hozzá a vajat és dolgozzuk össze. Fedjük le a pudingot tartalmazó edényt egy villával átszúrt fóliával.

3

Hagyjuk kihűlni legalább 8 órán át.

4

Tipp: Helyezzük a maradék pudingot hűtőszekrénybe, ahol 4-6 hónapig eláll.

5

A sajttortához melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra.

6

Egy kisebb tálban keverjük össze az összetört vajas kekszet és az olvasztott vajat.

7

Oszlassuk el egyenletesen csészékben.

8

Keverjük simára a mascarponét, az olvasztott vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a tojást, a vaníliacukrot, majd újból keverjük össze.

9

Öntsük bele egyenletesen a csészékbe.

10

Helyezzük tepsire, majd tegyük a sütőbe. Süssük 30 percig. Szedjük ki a süteményt az üvegből és hagyjuk kihűlni.

11

8 órányi hűtés után ráönthetjük a lime-os pudingot, gyümölcsökkel vagy mentával díszíthetjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4