Receptek Levesek Lencse leves oldalassal

Hozzávalók

1 kk tengeri só
1 kanál finomliszt
1 kk kristálycukor
1 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 kanál étolaj
1 kanál ecet
1 mk mustár
1 kk zöldpaprika
1 darab babérlevél
20 dkg lencse
30 dkg füstölt oldalas

Leírás

A főzőshez előkész. beáztatott lencsét füstölt húsos lében feltesszük főni. Kevés olajon finomra vágott hagymát pirítunk majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Elkeverjük és a levesbe tesszük. Megsózzuk, kevés babérlevéllel fűszerezzük Cukorral lepirított barna rántást készítünk, majd besűrítjük a levest. Tejfölt adunk hozzá, ecettel mustárral ízesítjük és jól kiforraljuk. Tálaláskor pirított zsemlekockával megszórjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4