Hozzávalók

40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 kanál tejföl
2 darab tojás
10 dkg porcukor
1 darab citrom (reszelt)
1 üveg baracklekvár
1 doboz margarin
1 darab tojás

Leírás

A lisztet a porcukorral és a sütőporral összekeverjük. Belereszeljük a citromhéját és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd összemorzsoljuk ezt az egészet a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgákat és az egészhez annyi tejfölt, hogy összeálljon a tésztánk. Jól összegyúrjuk. Ha elkészült, akkor nem árt egy kicsit a tésztát pihentetni (pihentetési idő tetszés szerint). Egy idő után, kétfelé osztjuk a tésztát és jól lisztezett gyúródeszkán, vékonyra kinyújtjuk (amennyire csak tudjuk, kb. 5-8 mm vékonyra). Csak annyira lisztezzük a tésztát, hogy az ne ragadjon oda. Linzer szaggatóval kiszaggatjuk. Az egyik felét a lyukas közepűvel, a másikat a simával. Ha a tésztánk kisült és meghűlt, egyesével összeragasztjuk gyümölcs lekvárral. Ha túl kemény a lekvárunk, akkor melegítéssel és kevés vízzel, előtte átfőzhetjük (kemény bolti lekvároknál, de ez csak ötlet, javaslat).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4