Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A füstölt szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára pirítjuk. A hagymát apróra vágjuk, rádobjuk a szalonnára és hagyjuk a szalonna zsírjában dinsztelődni. Ha nem elég a zsiradék, kevés olajat önthetünk hozzá. Közben a paprikát és paradicsomot megmossuk, majd feldaraboljuk. A hagymás szalonnát a tűzről levéve, megszórjuk pirospaprikával és ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. Beletesszük a feldarabolt paprikát, paradicsomot és a tört fokhagymát. Fedő alatt, közepes lángon, puhára pároljuk. Szükség szerint, ha a lecsó leve elfőne, kevés vízzel pótoljuk. Miközben a lecsó fő, egy magasabb lábosban, hevítsünk 5 evőkanál olajat és öntsük bele a tarhonyát. Folyamatos keverés közben, pirítsuk aranybarnára a tarhonyát, majd öntsük fel dupla mennyiségű vízzel. Sózzuk, majd addig főzzük, amíg megpuhul a tarhonya és a víz is elfő róla.