Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Gyors vacsora a hűtőben lévő hozzávalókból
A szalonnát vagy kolbászt apró darabokra vágjuk, olaj nélkül a lábasba tesszük és hagyjuk, hogy kiengedje a zsírját.
Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, majd a karikára vágott paprikát is belekeverjük, majd tovább dinszteljük vele.
A paradicsom héját leszedjük, és úgy daraboljuk össze. Ezután keverjük össze a paprikával. Hagyjuk, hogy alaposan levet engedjen. Tetszés szerint, akár pirospaprikát is lehet bele tenni. Amikor összefő a paradicsom és a paprika, ízlés szerint sózzuk, akár kis delikáttal is lehet ízesíteni.
A felvert tojásokat ráöntjük. A kész és ízletesen hívogató lecsót, tejföllel lehet összekeverni és kész is a hamisíthatatlan, magyar, tejfölös lecsó.
TIPP
A lecsóban az a jó, hogy ki-ki a saját ízlése szerint szabadon bolondíthatja. Rizzsel vagy anélkül, szalonnával vagy kolbásszal, tojásosan, tejfölösen... A variációk száma szinte végtelen!
TUDTAD?
A lecsó a magyar konyhában inkább nyári ételnek számít, hiszen ekkoriban teremtek a hozzávalók, a paprika és a paradicsom a konyhakertekben.