Receptek Főételek Tészta Krumplis tészta borssal

Hozzávalók

3 fej vöröshagyma

1 kg burgonya

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (őrölt)

1 kg tészta (fodros nagykocka)

1 kanál pirospaprika

Leírás

A krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, sós vízben, puhára főzzük. Míg a krumpli fő, a hagymát apróra vágjuk és olajban, aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük. Ha a krumpli megfőtt, leszűrjük. A leszűrt krumplihoz hozzáöntjük, a korábban megpirított hagymát (zsírjával együtt), a pirospaprikát, a borsot és krumplinyomóval az egészet összetörjük. Közben a tésztát, sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük és jól lecsurgatjuk. A hagymás-krumplit a tésztára öntjük és jól összekeverjük. Ízlés szerint, még lehet sózni, borsozni, de előbb kóstoljuk meg, mivel a krumpli és a tészta is, sós vízben főtt. Vajazott, morzsázott tepsibe rakjuk és 15 percig, előmelegített sütőben sütjük, 170 fokon.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4