Receptek Desszertek Sütést igénylő Krémes almarózsás torta

Hozzávalók

4 darab alma
30 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
1 kávéskanál sütőpor
4 darab tojás
10 dkg vaj
1 kanál tejföl
1 citrom (leve)
5 dkg kukoricaliszt
1 kávéskanál vanília aroma

Elkészítés

1

A lisztet, a sütőport és a cukor felét egy tálban összekeverjük. A hideg vajat apró kockára vágjuk. Gyors mozdulatokkal, kézzel elmorzsáljuk a lisztes keveréket és a vajat. Hozzáadunk 2 tojást, a tejfölt, majd összegyúrjuk. Folpackba csavarjuk, és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

2

Az almát vékony szeletekre vágjuk, és forró vízbe áztatjuk. Ha megpuhult, hideg vízbe tesszük, amelyhez egy kevés citromlevet adunk.

3

A tésztát kivesszük a hűtőből és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Felcsavarjuk egy sodrófára, majd vajjal kikent, gyümölcs - tortaformába simítjuk. Belenyomkodjuk a formába, és szárazbabot szórunk rá, hogy sütés közben fel ne púposodjon. 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és leszedjük róla a babot.

4

A tejet egy lábasban melegíteni kezdjük. A maradék cukrot, a kukorica - lisztet, a tojásokat és a vaníliakivona - tot egy másik edényben összekeverjük. Folyamatos keverés mellett lassan - ként hozzáadjuk a forró tejet. Ezután a masszát a lábasba öntjük, és kis lángon, kevergetve melegítjük tovább. 2-3 perc elteltével a besűrűsödött krémet levesszük a tűzről, így hagyjuk kihűlni.

5

A krémet a tésztára öntjük. Az alma - szeletkékről leitatjuk a vizet. Két-három szeletet összefogunk és rózsaformára csavarjuk, majd egyenként a krémbe ültetjük.

6

A kész tortát pirított mandulapehellyel díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4