Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Amikor elkezdődött a trend, azonnal beleszerettünk a koreai konyhába! Ezek a ragacsos csirkeszárnyak könnyen beszerezhető alapanyagokból készülnek, és grillezéshez is tökéletesek.
Készítsd el az ecetes uborkát: keverj össze ecetet, cukrot és ¼ teáskanál sót egy kisebb keverőtálban, majd tedd félre 3 percre. Add hozzá az uborkát, keverd jól össze, majd tedd félre legalább 30 percre.
Keverd össze a srirachát, a fokhagymát, a gyömbért, a citromlevet, a szezámolajat, a szójaszószt és a cukrot egy tálban. Tedd a csirkeszárnyakat ebbe a pácba, és forgasd át át, hogy mindenhol egyenletesen befedje azokat.
Gyújtsd be a grillt, majd várd meg, amíg a lángok alábbhagynak, és a parázs kifehéredik. Süsd a szárnyakat rendszeresen megforgatva 25-30 percig, közben kenegesd a tálban maradt páccal. (Alternatív elkészítési mód: melegítsd elő a grillt magas hőfokra, bélelj ki egy nagy tepsit alufóliával, tedd bele a csirkeszárnyakat, és öntsd rá a pácot. Grillezd 10-12 percig a csirkeszárnyak mindkét oldalát, amíg kissé megpirulnak és átsülnek.)
Tedd egy tálalótányérra a csirkeszárnyakat, majd szórd meg szezámmaggal és újhagymával. Szűrd le a savanyú uborkát, és tálald. Ízlés szerint tegyél még mellé extra sriracha szószt.
Tipp: Pácold be a csirkeszárnyakat már előző nap, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára. Az ecetes uborkát akár egy nappal korábban is elkészítheted: fedd le, hűtsd le, majd tálalás előtt szűrd le.