Receptek Főételek Húsos ételek Koreai ragacsos csirkeszárny

Hozzávalók

4 evőkanál sriracha
3 gerezd fokhagyma (finomra reszelve)
cm friss gyömbér (meghámozva és finomra reszelve)
½ db citrom frissen facsart leve
2 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál barnacukor
1 kg csirkeszárny
2 teáskanál szezámmag (megpirítva)
3 db újhagyma (átlósan szeletelve)
Az ecetes uborkához
4 evőkanál rizsecet
1 evőkanál porcukor
½ db uborka (nagyon vékonyra szeletelve)

Leírás

Amikor elkezdődött a trend, azonnal beleszerettünk a koreai konyhába! Ezek a ragacsos csirkeszárnyak könnyen beszerezhető alapanyagokból készülnek, és grillezéshez is tökéletesek.

Elkészítés

1

Készítsd el az ecetes uborkát: keverj össze ecetet, cukrot és ¼ teáskanál sót egy kisebb keverőtálban, majd tedd félre 3 percre. Add hozzá az uborkát, keverd jól össze, majd tedd félre legalább 30 percre.

2

Keverd össze a srirachát, a fokhagymát, a gyömbért, a citromlevet, a szezámolajat, a szójaszószt és a cukrot egy tálban. Tedd a csirkeszárnyakat ebbe a pácba, és forgasd át át, hogy mindenhol egyenletesen befedje azokat.

3

Gyújtsd be a grillt, majd várd meg, amíg a lángok alábbhagynak, és a parázs kifehéredik. Süsd a szárnyakat rendszeresen megforgatva 25-30 percig, közben kenegesd a tálban maradt páccal. (Alternatív elkészítési mód: melegítsd elő a grillt magas hőfokra, bélelj ki egy nagy tepsit alufóliával, tedd bele a csirkeszárnyakat, és öntsd rá a pácot. Grillezd 10-12 percig a csirkeszárnyak mindkét oldalát, amíg kissé megpirulnak és átsülnek.)

4

Tedd egy tálalótányérra a csirkeszárnyakat, majd szórd meg szezámmaggal és újhagymával. Szűrd le a savanyú uborkát, és tálald. Ízlés szerint tegyél még mellé extra sriracha szószt.

5

Tipp: Pácold be a csirkeszárnyakat már előző nap, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára. Az ecetes uborkát akár egy nappal korábban is elkészítheted: fedd le, hűtsd le, majd tálalás előtt szűrd le.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4