Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Készítsük el a húsmentes golyókat a csomagoláson található utasítások szerint (süthetjük serpenyőben, vagy közvetlenül a grillen). Tegyük félre.
Mossuk meg a brokkolit és szedjük rózsáira. Mossuk meg a cukorborsót is, majd a brokkolival együtt főzzük 5 percig forrásban lévő vízben. Ezután azonnal tegyük hideg víz alá, hogy az élénk, zöld szín megmaradjon.
Készítsük el a salátát. Forraljuk fel a vizet egy párolóedényben. A retket tisztítsuk meg, és vágjuk fel negyedekre. Tegyük a párolóedény szűrőjére, majd fedő alatt pároljuk puhára legalább 12 percig. Hagyjuk kissé kihűlni. A kimchi felét mixeljük össze a növényi olajjal turmixgépben sima állagúra, és öntsük a tál retekhez. Adjuk hozzá a még egész kimchit, a szezámmagot, szezámolajat, sót, apróra vágott chilipaprikát és alaposan keverjük össze. Tegyük félre. Díszíthetjük fejessalátával.
Közben készítsük el a szószt. Egy kis edényben keverjük össze a szójaszószt, az agavészirupot, a rizsecetet, a chilipasztát, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a szezámolajat és 60 ml vizet. Forraljuk fel, majd főzzük 5 percig, amíg a mártás besűrűsödik, és a mennyisége kb. a negyedére redukálódik. Keverjük a szószba a grillezett golyókat.
A rizst osszuk el tálkákba, adjuk hozzá a brokkolit, a cukorborsót, a mártással borított golyókat. Szórjuk meg szezámmaggal, majd díszítsük apróra vágott és kimagozott chilipaprikával, valamint csemegehagymával. Tálaljuk a csípős salátával.