Hozzávalók

4 darab tojás (piskóta)
30 dkg finomliszt
1 l tej (krém)
½ csomag sütőpor
6 kanál finomliszt (krém)
5 dkg kristálycukor
2 darab tojás
20 dkg porcukor (krém)
4 kanál kristálycukor (piskóta)
25 dkg margarin (krém)
1 kanál kakaópor
5 dkg margarin
1 üveg meggybefőtt
4 kanál finomliszt (piskóta)

Leírás

A tésztához a lisztet a sütőporral, kakaóval, cukorral összeforgatjuk. Ezután a margarinnal, tojássárgával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk, és közepes sütőlemezen két lapot sütünk belőle. A piskótához a tojássárgát a cukorral elektromos habverővel krémesre felverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a liszttel felváltva a cukros tojássárgával összedolgozzuk. Előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük, majd folyamatosan keverve sűrű krémet főzünk belőle, és hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt krémmel. Konyakmeggy aromával ízesítjük. A kihűlt piskótát 2 cm kockákra vágjuk, a krémmel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet. A krémet a tésztalapra simítjuk, a másik tésztalappal beborítjuk, tetejére csokimázat teszünk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4