Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A kenyér összes alkotórészét, a sütés előtt, a kellemes hőmérsékletű konyhába készítjük. Nagy bögrébe, 1 dl meglangyosított tejet öntünk és belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, valamint a cukrot. Ezután a bögrét egy papírszalvétával befedjük és az élesztőt addig kelesztjük, amíg a bögre tetejére fel nem (fut). Mély tálba szitáljuk a lisztet. A közepébe öntjük a felfutott élesztőt és az olajat, ezután pedig beletesszük a még melegen áttört burgonyát, a sót, valamint a köménymagot, majd összedolgozzuk. Apránként annyi tejet öntünk még hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Addig gyúrjuk-gyömöszöljük, amíg lyukacsos-hólyagos nem lesz. (Háztartási robotgéppel 8-10 perc alatt, tökéletesen ki lehet dolgozni.) Lisztezett deszkán, két darabra vágjuk, hosszúkás, zsúrkenyérformára alakítjuk, majd kikent sütőlemezre rakjuk. Egy órán keresztül hagyjuk kelni, végül a tetejét vízzel lekenve, előmelegített, közepesen forró sütőben, szép pirosra sütjük. A forró kenyereket a sütőlapon hagyjuk kihűlni.