Receptek Főételek Húsos ételek Kolozsvári rakott káposzta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dl tejföl
1 csipet őrölt fekete bors
20 dkg rizs
1 csipet majoranna
1 csipet babérlevél
1 csipet őrölt pirospaprika
1 csipet ételízesítő
35 dkg darált sertéshús
60 dkg savanyú káposzta
10 dkg parasztkolbász

Leírás

Az edény aljára olajat teszünk, majd megmelegítjük. Beleteszünk apró káposztát, majd fedő alatt sárgára és puhára pároljuk. A rizst megfőzzük. A darált húst addig pároljuk sóval és borssal, amíg el nem fövi a saját levét. A rizst összekeverjük a darált hússal. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal. Soronként rakjuk le a párolt káposztát, a darált húst és a vékony karikára vágott, füstölt kolbászt. Ezeket a sorokat megismételjük, kétszer-háromszor. A tetejét tejföllel leöntve, előmelegített sütőben, 15 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása