Hozzávalók

2 dl tej

2 csomag vaníliás cukor

20 dkg vaj (+15dkg a világoshoz)

15 dkg porcukor (+10dkg a világoshoz)

3 kanál kakaópor (cukrozatlan)

10 dkg kókuszreszelék (+2-3dkg a tetejére)

1 kanál rum

½ csomag pudingpor (vaníliás, főzős)

50 dkg füstölt olajos halkonzerv (darált)

Leírás

Először a világos krémet készítjük el. A 2 dl tejjel, a cukorral és a pudingporral, sűrű pudingot főzünk. Amikor készen van, belekeverjük a vaníliás cukrot, és egy evőkanál vajat. Ezután, a pudingot néha átkeverve kihűtjük. Amikor kihűlt, gépi habverővel, kis adagokban beledolgozzuk a maradék vajat. A sötét tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, amennyi ahhoz kell, hogy rugalmas, nem ragacsos, gyúrható, egynemű masszát kapjunk. Az így kapott masszából, egy hosszúkás rudat formálunk. A gyúródeszkát vastagon megszórjuk, kókuszreszelékkel. Rátesszük a barna tésztát, majd 3-4 milliméter vastag téglalapot nyújtunk belőle. A téglalapra egyenletes vastagságban, rákenjük a vaníliás krémet. Ezután a tésztát, mint a bejglit, szorosan föltekerjük. A süteményt meghempergetjük a gyúródeszkára szórt kókuszreszelékben, aztán legalább két órára, hűtőgépbe tesszük. Szeletekre vágva tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4