Hozzávalók

2 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg vaj (+15dkg a világoshoz)
15 dkg porcukor (+10dkg a világoshoz)
3 kanál kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg kókuszreszelék (+2-3dkg a tetejére)
1 kanál rum
½ csomag vaníliás pudingpor (vaníliás, főzős)
50 dkg füstölt olajos halkonzerv (darált)

Leírás

Először a világos krémet készítjük el. A 2 dl tejjel, a cukorral és a pudingporral, sűrű pudingot főzünk. Amikor készen van, belekeverjük a vaníliás cukrot, és egy evőkanál vajat. Ezután, a pudingot néha átkeverve kihűtjük. Amikor kihűlt, gépi habverővel, kis adagokban beledolgozzuk a maradék vajat. A sötét tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, amennyi ahhoz kell, hogy rugalmas, nem ragacsos, gyúrható, egynemű masszát kapjunk. Az így kapott masszából, egy hosszúkás rudat formálunk. A gyúródeszkát vastagon megszórjuk, kókuszreszelékkel. Rátesszük a barna tésztát, majd 3-4 milliméter vastag téglalapot nyújtunk belőle. A téglalapra egyenletes vastagságban, rákenjük a vaníliás krémet. Ezután a tésztát, mint a bejglit, szorosan föltekerjük. A süteményt meghempergetjük a gyúródeszkára szórt kókuszreszelékben, aztán legalább két órára, hűtőgépbe tesszük. Szeletekre vágva tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4