Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A fűszervajas töltelékhez a sajtot lereszeljük (én személy szerint a legkisebben szoktam lereszelni, de sokan a nagy lyukúval csinálják). Ezután jól összegyúrjuk a vajjal. Kevés sót, az apróra vágott petrezselyemzöldet és reszelt szerecsendiót adunk hozzá. Ezután újra összekeverjük, jó alaposan és amíg a húst előkészítjük, hűtőben tároljuk (kb. 15 perc az elkészítési ideje + 5-6 perc a hűtőben). A csirkemellbe egy hegyes, vékony pengéjű késsel, óvatosan, kb. a közepénél beleszúrunk, de vigyázva, hogy a mellfilé ne lukadjon át. Az ujjunkkal kicsit kitágíthatjuk a bevágott részt. Ha ez megvan, akkor a fűszervajas tölteléket kivesszük a hűtőből, és egy sima csőfejes nyomózsákba helyezzük. Ezután a mellfilékbe óvatosan belenyomjuk a fűszervajas tölteléket, és a végén egy fogpiszkálóval, a bevágott résznek a végét lezárjuk, hogy sütés közben a fűszervaj ne jöjjön ki. Duplán panírozzuk (liszt-tojás-morzsa-tojás-morzsa), lényeges, hogy mindenhol jól fedje a panírozás. Utána hűtőbe tesszük kb. 20 percre, hogy a vaj visszadermedjen (amikor összegyúrjuk, a kezünk melegétől meglágyul) és a panír is kicsit megkeményedjen rajta. 160 fokra melegített, bő olajban, lassan pirosra sütjük. Húsvillával (vagy bármi mással) nem szabad megszúrni, mert kifolyik a tölteléke. Sült krumplival, rizzsel (rizi-bizivel), krumplipürével, vagy akár ezekből vegyes körettel tálaljuk.