Receptek Főételek Húsos ételek Kijevi csirkemell zsemlemorzsával

Hozzávalók

2 darab tojás
10 dkg finomliszt
16 dkg vaj (a fele reszelt sajt is lehet)
½ mk mustár
1 mk citromlé
12 dkg zsemlemorzsa
1 mk tárkony (levél, fölaprított)
60 dkg csirkemell (4 fél)

Leírás

A húst megmossuk, leszárítgatjuk. Utána egyenként, lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb, nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké verjük. Ezt úgy a legjobb, ha a húsra egy folpackot fektetünk (alá is lehet tenni), csak utána klopfoljuk. Így nem ragad bele a puha hús a húsverő kalapácsba, nem esik szét a mellfilé, ráadásul konyhánk is tisztább marad. A szeleteket besózva, egy kevés borssal meghintve a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Ráadásul ha hideg, szebben lehet majd bundázni is. A töltelékhez, a puha vajat citromlével ízesítjük, megsózzuk, az apróra vágott tárkonylevéllel, a mustárral, meg leheletnyi borssal fűszerezzük. Annyi időre (kb. 15 percre) a mélyhűtőbe tesszük, hogy kézzel formálható legyen, mert ez a következő lépés. A fűszeres vajat 4 részre osztjuk, egyenként kis kolbászokká hengergetjük, majd mindegyik hússzelet közepére, rakunk belőle egyet. A csirkehúst a töltelékre borítjuk és hasonlóan ahhoz, ahogy a töltött káposztát szoktuk, felgöngyölítjük. A töltött csirkemelleket lisztbe, felvert tojásba, meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk és bő, forró olajban megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4