Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A sütőt melegítsük elő, 170 C fokra (légkeverésesnél 160-ra). 1. A puha vajat nyomkodjuk szét fakanállal, majd keverjük hozzá a cukrot. 2. Válaszuk szét a tojásokat, a tojássárgákat egyenként keverjük, a cukros vajhoz. 3. A lisztet (amibe belekevertük a sütőport) adjuk hozzá a tojásos keverékhez, közben a tejet is öntsük hozzá. Az eredeti receptben nincs tej, de én annyira sűrűnek találtam a tésztát, hogy öntöttem hozzá egy keveset. 4. Egy csipet sóval verjünk kemény habot a tojásfehérjékből és keverjük a tésztához. Először kb. az egyharmadát, erőteljesen keverjük a tésztához, ettől kicsit folyósabb lesz, ezután a maradék habot, már könnyebben tudjuk óvatosan belekeverni. 5. A tészta felét tegyük át egy másik tálba. Az egyik feléhez keverjünk 3 ek. kakaót, a másikhoz 1 jól megmosott narancs, lereszelt héját. 6. Vajazzunk ki egy hosszú gyümölcskenyér formát és evőkanállal, felváltva tegyük bele a kétféle tésztát. Villával kicsit össze is keverhetjük, hogy még márványosabb legyen a sütemény. 7. Kb. 50 - 60 perc alatt sül meg, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.