Hozzávalók

1 kanál tengeri só
1 darab tojás
1 kg finomliszt
2 dl tej
4 darab tojás
1 csomag élesztő
½ kg margarin

Leírás

Az 1 kg lisztet, a 4 tojássárgáját, a 0,5 kg Rama-t, a sót és a langyos tejben felfuttatott élesztőt, összekeverjük. Közepes keménységű tésztát készítünk. 20-30 percig kelesztjük, majd 1-1,5 ujjnyi vastagságúra elnyújtjuk. A tetejét hossz- és keresztirányban megvágjuk, majd kiszaggatjuk. Egy egész tojást 2 csipet sóval és 1-2 cl tejjel összekeverünk és a tetejét ezzel kenjük meg, ecsettel. Ízlés szerint, a tetejét megszórjuk reszelt trappista sajttal, köménymaggal, vagy szezámmaggal. A tepsibe belepakoljuk és addig kelesztjük meleg, huzatmentes helyen, amíg másfél-kétszeresére meg nem dagad. 220 fokos, előmelegített kemencébe, vagy hagyományos sütőbe rakjuk. Kemencében, 10-15 percig sütjük. Hagyományos sütőben, 15-20 percig sütjük. A pogácsákat úgy helyezzük el a tepsin, hogy a távolság a pogácsák között, 2-3 ujjnyi legyen. Aranysárgára sütjük. Jó étvágyat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4