Hozzávalók

3 kk tengeri só
50 dkg finomliszt
2 dl tej
2 gerezd fokhagyma
2 darab burgonya
3 kanál étolaj
2 dkg élesztő
1 üveg baracklekvár

Leírás

A tészta elkészítése: Egy kis tálkába langyos tejet öntünk, beleszórunk egy kanálnyi lisztet és egy csipet cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ezután várunk, hogy az élesztő felfusson (a víz tetején halványbarna hab képződjön). A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba, beleszórjuk a sót, beleöntjük a felfutott élesztőt, az olajat és belereszeljük a fokhagymát. Hozzáadjuk az áttört krumplit. Összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha nem áll össze, mert túl száraz, langyos tejet adunk még hozzá. De csak apránként, nehogy túlságosan folyós legyen a tészta. Amikor összeállt, simára gyúrjuk. (Puha, kicsit ragadós tésztát kell kapnunk.) A tésztát letakarjuk, és kelni hagyjuk, amíg a duplájára nő. Amikor a tészta megkelt, fél centi vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, majd megtöltjük. A tésztanégyzetekre lekvárt teszünk, és felcsavarjuk. Tepsibe rakjuk, és hagyjuk kelni. Előmelegített sütőben, 170 fokon megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4