Receptek Főételek Húsos ételek Kakukkfűves-paradicsomos sertés

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab paradicsom
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet szárított kakukkfű
2 dl száraz fehérbor
80 dkg sertéscomb
1 doboz sűrített paradicsom konzerv
1 kanál finomliszt

Leírás

A húst kisujjnyi vastag szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, beledobjuk a húst és nagy lángon, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk zsírjára sülni, majd felöntjük a borral és fedő alatt, az elfővő levét forró vízzel pótolgatva, teljesen puhára pároljuk. Ekkor ismét zsírjára sütjük, megszórjuk liszttel, elkavarjuk és ráöntjük a felaprított paradicsomot, levével együtt. Elkavarjuk, vízzel hígítjuk a kellő sűrűségűre, végül hozzáadjuk a paradicsompürét és a cukrot is. Jól kiforraljuk és már tálalhatjuk is, sós vízben kifőzött tésztával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4