Receptek Főételek Húsos ételek Kakukkfűves-paradicsomos sertés

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab paradicsom
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet szárított kakukkfű
2 dl száraz fehérbor
80 dkg sertéscomb
1 doboz sűrített paradicsom konzerv
1 kanál finomliszt

Leírás

A húst kisujjnyi vastag szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, beledobjuk a húst és nagy lángon, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk zsírjára sülni, majd felöntjük a borral és fedő alatt, az elfővő levét forró vízzel pótolgatva, teljesen puhára pároljuk. Ekkor ismét zsírjára sütjük, megszórjuk liszttel, elkavarjuk és ráöntjük a felaprított paradicsomot, levével együtt. Elkavarjuk, vízzel hígítjuk a kellő sűrűségűre, végül hozzáadjuk a paradicsompürét és a cukrot is. Jól kiforraljuk és már tálalhatjuk is, sós vízben kifőzött tésztával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása