Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Olívaolajat melegítek, közepes lángon. A fokhagymát közben szecskázva aprítom, a koktélparadicsomot negyedelem, a bazsalikomleveleket apróra vágom. A forró olajba megy a fokhagyma és röviddel utána a paradicsom, borssal, sóval. Közben, a leveskockát is feloldom, forró vízben (1 kockához 7-8 dl vizet kell adni, hogy a rizst ne kelljen később sózni). Amikor a paradicsomot 2-3 alkalommal átforgattam, kb. 3-5 perc alatt, beledobom a bazsalikomot, de egy keveset díszítésnek elteszek a tálaláshoz. A bazsalikomot csak megfonnyasztom benne. Az alaplé kész, olívát hevítek egy edényben, megpirítom kicsit a rizst és lassan adagolva öntöm hozzá az alaplevet, mindig hagyom elfőni róla és csak akkor öntöm rá a következő 1-1,5 dl-t. A 20 dkg rizs aldente, kb. 6 dl levet vesz fel, nem kell megijedni, ha nyálkásnak tűnik, a rizottó így finom. Leveszem a tűzről, belekeverem a vajat, kakukkfűvet és kb. 3 dkg reszelt sajtot (csak kemény sajt lehet, hogy ne nyúljon, hanem elkeveredjen benne). Ha minden benne van, lefedem, 5 percre. Az idő elteltével belekeverem a paradicsomos keveréket és szinte azonnal tálalom. A maradék sajt és bazsalikom fejedelmi dísze ennek a könnyű, egészséges, ízletes egytálételnek. Jó étvágyat!