Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kg finomliszt
2 dl tej (+1 dl az élesztőhöz)
1 tk kristálycukor (élesztőhöz)
1 dl étolaj
15 dkg porcukor
3 kanál kakaópor
1 darab élesztő

Leírás

1 dl tejbe, 1 tk. cukrot keverünk. Meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. Közben a liszthez hozzáadjuk a sót, maradék cukrot és összekeverjük. Kétfelé választjuk a száraz keveréket. Utána az egyikbe, beletesszük a kakaót. A maradék tejet, az olajjal összekeverjük, majd a két száraz hozzávalóba, elfelezve beleöntjük. Ugyanígy a felfutott élesztőt is. Mindkét adagot kidolgozzuk úgy, hogy elváljon a táltól és a kezünktől. Letakarva, szobahőfokon, 1 órát kelesztjük. Három rudat sodrunk belőle (2 fehér, 1 kakaós, az vastagabb lesz) és összefonjuk. A kalácsfonatokat megkenjük a felvert egész tojással. Még egy fél órát, így is kelesztjük. Maradék felvert tojással, még egyszer megkenjük. Készre sütjük (tűpróba).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4