Receptek Főételek Húsos ételek Kacsa meggymártással

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 gerezd fokhagyma
½ fej vöröshagyma
1 csipet őrölt kömény
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet őrölt fahéj
dl édes vörösbor
1 csipet fűszersó
1 üveg meggybefőtt
3 kanál keményítő
4 darab kacsacomb

Leírás

A kacsacombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk és kb. 1 órát állni hagyjuk. Bedörzsöljük majorannával és egy lábasba tesszük. Megszórjuk köménymaggal, szerecsendióval, mellé teszünk 2 hagymát és 3 gerezd fokhagymát. Rákanalazunk 2-3 evőkanál kacsazsírt és kicsit megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amiben meg tudjuk párolni a combokat. Fedő alatt, közepes lángon, min. 50-60 percig pároljuk a kacsacombokat. (Ha a víz elpárologna, pótolni kell!) Hústűvel ellenőrizzük, mennyire puhult meg a hús. Ha megpuhult, előmelegített, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és legalább 30 percig sütjük. A combokat félidőben megfordítjuk és folyamatosan locsoljuk a pecsenyelével. A meggyet kevés borban felrakjuk főni, keményítővel sűrítjük, fahéjjal fűszerezzük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4