Hozzávalók

½ kk tengeri só
1 darab tojás
350 g finomliszt
100 ml tej
2 kanál kristálycukor
50 g vaj
25 dkg élesztő
75 g natúr joghurt

Leírás

1. A tészta hozzávalóit beletesszük a kenyérsütőgépbe, az alábbi sorrendben: alulra kerül a joghurt, majd tej, tojás, só, erre a a liszt, majd a cukor és az élesztő. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. 2. Amikor a tészta megkelt, gyúrólapra borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk. 3. Egyenként, 15 cm átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk a cipókat. Minden egyes lapot, olvasztott vajjal kenünk meg. Miután egymásra rétegeztük a lapokat, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a vaj megdermedjen. 4. Az egészet egy óriási körré nyújtjuk, 1 ujjnyi vastagra, majd felvágjuk 8 egyenlő cikkre. 5. A cikkeket egyenként, még kicsit nyújtjuk, feltekerjük, majd tojással megkenjük. 6. Előmelegített sütőben, 180 °C-on, 20-25 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4