Receptek Levesek Ízes bukta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
½ kg finomliszt
3 dl tej
6 dkg kristálycukor
2 kanál étolaj
dkg élesztő

Leírás

kenyérsütő gépben dagasztom, kelesztem duplájára a tésztát. Lisztezett deszkára borítom, téglalap alakúra nyújtom és 16 kb. egyforma téglalapot vágok belőle. Mindegyikre teszek tölteléket, felcsavarom, pillanatra olajba mártom és a kiolajazott tepsibe szorosan egymás mellé rakom őket. Kelesztem, előmelegített sütőben (4-es fokozat) megsütöm, kb 25 perc. Mikor már majdnem kész, átkenem sziruppal (fél dl víz + 1 evőkanál cukor összeforralva) és 2-3 perce visszateszem sülni. Ha picit hűlt, szépen szét lehet szedni a buktákat. Túrótöltelék: fél kb. túró, 10-15 dkg cukor, 1 tojás, 2-3 evőkanál búzadara, reszelt citromhéj, vaníliás cukor. Az egészet jól összekeverjük és picit pihentetjük ha lehet.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4