Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A mandulát megdaráljuk, mélyebb tálba tesszük, hozzászitáljuk a lisztet, beledaraboljuk a 15 dkg margarint, hozzáadjuk a 8 dkg porcukrot, egy csipet sót és sima tésztává gyúrjuk, majd hűtőszekrényben, két óra hosszat pihentetjük. 15 dkg kéz meleg margarint, a maradék 4 dkg porcukorral habosra keverünk, majd hozzáadjuk a 6 dkg darabokra tördelt, meglangyosított csokoládét, a rumot, majd a krémet nyomózsákba tesszük. A 20 dkg csokoládét darabkákra tördeljük, hozzátesszük a 8 dkg margarint, felolvasztjuk és simára keverjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat). A tésztát lisztezett gyúródeszkán, kb. 4 mm vastagra nyújtjuk és köröket szúrunk ki belőle, majd a lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütőben, kb. 10 perc alatt, világosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A süteménylapokat deszkára rakjuk, egy sort megkenünk ribizlilekvárral. A lekvár tetejére, nyomózsákból krémet nyomunk, befedjük a másik lappal és összenyomjuk. A megtöltött lapokat bevonjuk a csokoládéval és hagyjuk megdermedni.