Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Kezdjük a tésztával! Egy nagy tálban keverjük össze a tojást, a tejet, az olajat, a citromlevet, a narancs- és a citromhéjat. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. Az így kapott keveréket adjuk hozzá az első tálhoz, majd alaposan dolgozzuk össze.
Osszuk két részre a muffinok tésztáját. Az egyik rész a nyuszis sütiké, a másik rész pedig a sárgarépás muffinok alapját adja. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és a kakaót, és keverjük jól össze.
Készítsük elő a muffintepsit, helyezzünk a mélyedéseibe papírkapszlikat, és óvatosan töltsük fel mindet a tésztával, kb. a ¾ részükig.
Toljuk a muffinokat 185°C-ra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Ezután vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk 15 percig hűlni.
Készítsük el külön a kakaós és a vaníliás krémet. Az összes hozzávalót addig keverjük, amíg sima állagú krémeket nem kapunk. Habzsák segítségével díszítsük fel a muffinokat a különféle krémekkel.
A kakaós szóráshoz keverjük össze egy nagy tálban az összes hozzávalót. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, simítsuk el rajta a keveréket, végül tegyük 160°C-ra előmelegített sütőbe 20 percre.
Ha a muffinok kihűltek, a felét díszítsük kakaókrémmel és hintsük meg a szétmorzsolt, kakaós szórással. A narancssárga fondánból formázzunk sárgarépákat és szúrjuk a muffinba, hogy kilógjanak. A répa zöldjét készítsük el a rozmaringágakból és díszítsük vele a sárgarépákat.
A kihűlt muffinok másik felét díszítsük vaníliás krémmel. Készítsünk hozzá kétszínű füleket a fehér és rózsaszín fondánból.