Receptek Főételek Húsos ételek Hússal rakott penne

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
4 dl tejföl
5 dkg trappista sajt
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csokor újhagyma
1 darab zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
1 kanál sűrített paradicsom konzerv
25 dkg penne
2 marék zöldborsó
1 kanál őrölt pirospaprika
5 szelet bacon szalonna
25 dkg darált sertéshús (lapocka)
2 marék csemegekukorica konzerv

Leírás

A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, a bacont csíkokra, az újhagymát karikára. Pirítjuk az olaj felén a bacont, majd a hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, a paprikát, majd pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, majd lefedve pároljuk. Beledobjuk a kukoricát és borsót. 15 perc után, lezárjuk a lángot, hozzáadjuk az újhagymát, majd összekeverjük. Amíg a hús párolódik, kifőzzük a tésztát sós vízben, al dente. A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a hússal. Az olaj másik felét jénaiba öntjük, rámerjük a tésztával kevert húst. A tojásokat egy tálban felütjük, felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, enyhén megsózzuk. Ráöntjük a tésztás húsra, reszelt sajttal szórjuk. Forró sütőbe tesszük. 10 perc után takarékra vesszük a lángot, újabb 10 perc után megint teljes lángra. Még 10 perc és kész!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4