Receptek Levesek Húsleves tésztával

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
1 tk étolaj
1 darab sárgarépa
1 darab vöröshagyma
2 darab egész szegfűszeg
2 darab babérlevél
1 tk ételízesítő
1 darab zellergumó
250 g marha hátszín
3 szem őrölt fekete bors

Leírás

A megmosott húst tegyük egy lábosba és öntsük fel, 600 ml hideg vízzel. Sózzuk meg, adjuk hozzá a megpucolt egész hagymát, a babérlevelet, a borsot és a szegfűszeget, forraljuk fel, majd kis lángon főzzük, kb. 90 percig. Ha igényli, öntsünk meg hozzá egy kevés vizet. A kész levest szűrjük le. A zellert, a sárgarépát és az újhagymát pucoljuk meg, majd az összes zöldséget szeleteljük finomra és pirítsuk meg, a serpenyőben felhevített olajon. Ha kész, ezt is adjuk a leveshez, majd főzzük azt újabb 10 percig. Utána még egyszer sózzuk meg, szórjuk meg az ételízesítővel és tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4