Receptek Előételek Hideg előételek Hűsítő céklaleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt fekete bors
40 dkg cékla
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
1 szál fehérrépa
1 darab friss gyömbér

Leírás

A hagymát és fokhagymát felvágjuk, apróra. Olajon megpirítjuk, hozzákeverjük a felkockázott krumplit és céklát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Mivel a cékla elég későre fő meg, jó, hogyha azt előre kuktában főzzük, egy keveset. A fövő vízbe, beledobjuk a leveskockát és egy kisebb darab (kb. fél centis) gyömbért reszelünk hozzá. Miután elég puhára főtt a cékla, botmixerrel pépesítjük, utána felöntjük még egy kevés vízzel és hagyjuk, amíg összefőnek. Végül, kellő sűrűségűre keverjük, a hozzáadott főzőtejszín segítségével. Tálaláskor, ízesítsük egy kanál tejföllel és adjunk a forró leveshez, tányéronként, egy kanál reszelt sajtot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4