Receptek Levesek Hideg barackleves

Hozzávalók

3 kanál finomliszt
1 dl tejföl
6 szem egész fahéj
1 dl főzőtejszín
6 szem őszibarack

Leírás

A barackot megmossuk és a héját lehámozzuk. Ezután felkockázzuk. Egy lábosba tesszük és körülbelül 1 liter vízzel felöntjük. Beletesszük a szegfűszeget, fahéjat és felforraljuk, amíg a barack megpuhul. Egy nagyobb tálba beletesszük a tejfölt, a lisztet és a tejszínt, majd turmixgéppel jól összekeverjük. Ha ez kész, belemerjük a barackot, de a szegfűszeget meg a fahéjat előtte ki kell szedni. Ha őrölt, akkor nem számít. Szép lassan összeturmixoljuk az egészet. Az így elkészült levest kihűtjük és már fogyasztható is. Tegyünk a tetejére tejszínhabot, úgy még finomabb.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4