Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
El tudja képzelni, hogy házi ketchupot is készíthet hokkaidóból? Mert nem csak paradicsomból lehet. A gyerekek imádják a ketchupot, tehát ez a tök kiváló alternatívája annak, hogyan lehet új zöldséget hozzáadni a mindennapi étrendjükhöz. Ha házi készítésű ketchupról van szó, és pontosan tudja, milyen összetevőket használt, nem kell gyorsételként tekintenie rá. Valójában cukornádra sincs szükség az édesítéshez. Ebben a receptben juharszirupot használunk, de alternatíva lehet még az agaveszirup vagy a kókuszcukor. Száz évvel ezelőttre visszatekintve megállapíthatjuk, hogy az eredeti ketchupreceptek tojást, gombát, kagylót vagy diót tartalmaztak. Manapság sokkal könnyebb a kompozíció. A ketchupot általában paradicsomból, cukorból, ecetből, különféle fűszerekből, hagymából, borsból, korianderből, szegfűszegből, fokhagymából és mustárból készítik. Ha viszont inkább valamit egzotikusat szeretne, használjon fahéjat, zellert vagy gyömbért.
Mossa meg alaposan a tököt, tisztítsa meg a szennyeződésektől és a csúnya foltoktól a felületén, de ne hámozza meg. Távolítsa el a magokat és vágja a hokkaidót kisebb darabokra.
Mossa meg a paradicsomot, tisztítsa meg és szeletelje fel.
Készítsen elő egy edényt, tegye bele a szeletelt paradicsomot és hokkaido tököt, adjon hozzá narancs- és limelevet, valamint az összes többi összetevőt, és főzze puhára.
Amikor megpuhult, keverje össze és vegye alacsonyabbra a tüzet.
Fedje le az edényt és főzzük körülbelül 1 órán át.
Öntse a paradicsomot és a hokkaido pürét az előkészített, sterilizált palackokba, tekerje be egy takaróba és hagyja lehűlni egy éjszakán át.
A házi készítésű ketchupot nachossal, kenyérrel vagy egyéb péksüteményekkel szolgálhatja fel.