Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Próbáljunk ki más variációkat is, például helyettesítsük a pestóban a spenótot házi szárított paradicsommal. Ha szeretnénk egészséges, házi kenyeret sütni, az élesztőt helyettesítsük kovásszal. A kovászos kenyér gazdag hasznos baktériumokban, kb. 60 különböző fajtát tartalmaz, míg a legjobb probiotikumok csak 12-t. A kovászos kenyér előnyei: magas a tápanyagtartalma, alacsony a glikémiás indexe, tovább friss marad, antibiotikus hatása van, erősíti a bélflórát. Ha korábban még nem készítettünk otthon kenyeret, és nem merünk rögtön belevágni, olvassunk el néhány hasznos tippet és tanácsot a kenyérsütéshez.
Keverjük össze az élesztőt a cukorral egy mérőpohárban és futtassuk fel 10 percig.
Öntsük ki a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sót és keverjük össze.
Miután az élesztő felfutott, adjuk hozzá a liszthez és keverjük át a kezünkkel legalább 10 percig.
Takarjuk le a tésztát egy konyharuhával és hagyjuk egy óráig pihenni.
Közben készítsük el a spenótos pestót. A reszelt parmezánt, a bébispenótot, a felaprított diót, az olívaolajat és a sót rakjuk egy turmixgépbe, és turmixoljuk lágy krémmé.
Miután a tészta megkelt, tegyük egy lisztes deszkára, és nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagságúra.
Oszlassuk el a spenótos pestót a tésztán, majd tekerjük fel.
A feltekert tésztát vágjuk fel hosszában egy éles késsel. Ne közvetlenül a szélétől kezdjük, hanem attól kb. 4-5 cm-re, hogy ne váljon ketté.
A szétvágott két részt hajtogassuk egymásra, fonjuk össze, a végét pedig hajtsuk be. Rakjuk a kalácsot egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Süssük 170°C-on, kb. 45 percig.