Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
A házi fonott kalácsot fogyaszthatjuk sós desszertként vagy pár ínycsiklandó falat mellé, mintha csak kenyeret ennénk. Gyönyörű, fonott formájának köszönhetően garantáltan az asztal dísze lesz.
Próbáljunk ki más variációkat is, például helyettesítsük a pestóban a spenótot házi szárított paradicsommal. Ha szeretnénk egészséges, házi kenyeret sütni, az élesztőt helyettesítsük kovásszal. A kovászos kenyér gazdag hasznos baktériumokban, kb. 60 különböző fajtát tartalmaz, míg a legjobb probiotikumok csak 12-t. A kovászos kenyér előnyei: magas a tápanyagtartalma, alacsony a glikémiás indexe, tovább friss marad, antibiotikus hatása van, erősíti a bélflórát. Ha korábban még nem készítettünk otthon kenyeret, és nem merünk rögtön belevágni, olvassunk el néhány hasznos tippet és tanácsot a kenyérsütéshez.
Keverjük össze az élesztőt a cukorral egy mérőpohárban és futtassuk fel 10 percig.
Öntsük ki a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sót és keverjük össze.
Miután az élesztő felfutott, adjuk hozzá a liszthez és keverjük át a kezünkkel legalább 10 percig.
Takarjuk le a tésztát egy konyharuhával és hagyjuk egy óráig pihenni.
Közben készítsük el a spenótos pestót. A reszelt parmezánt, a bébispenótot, a felaprított diót, az olívaolajat és a sót rakjuk egy turmixgépbe, és turmixoljuk lágy krémmé.
Miután a tészta megkelt, tegyük egy lisztes deszkára, és nyújtsuk kb. 0,5 cm vastagságúra.
Oszlassuk el a spenótos pestót a tésztán, majd tekerjük fel.
A feltekert tésztát vágjuk fel hosszában egy éles késsel. Ne közvetlenül a szélétől kezdjük, hanem attól kb. 4-5 cm-re, hogy ne váljon ketté.
A szétvágott két részt hajtogassuk egymásra, fonjuk össze, a végét pedig hajtsuk be. Rakjuk a kalácsot egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
Süssük 170°C-on, kb. 45 percig.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.