Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőt felfuttatjuk. A lisztbe mélyedést csinálok, beleteszem a tojássárgáját, a cukrot, a sót a citromhéjat, a rumot, majd jól összedolgozom. Ezután a felolvasztott vajat és a vaníliás cukrot megint összedolgozom. Negyed órát hagyom letakarva kelni, majd kinyújtom, kb. 2 ujjnyi vastagságúra, pogácsaszaggatóval kiszaggatom, negyed órát, letakarva pihentetem. Ezalatt az olajat vagy a zsírt felolvasztom (ügyelni kell, hogy ne legyen nagyon forró). Sorban kisütjük (én négyesével sütöm). Az első oldalát fedő, vagy a serpenyőre illő tál alatt (én a tálat jobban szeretem, mert magasabb lesz a fánk) sütjük. A másik felét már lefedés nélkül sütöm. Szalvétára vagy kéztörlőpapírra szedjük ki, hogy lecsepegjen a zsiradék. Porcukorral vagy vaníliás cukorral meghintjük. Lekvárt is tálalhatunk mellé.