Receptek Levesek Halászlé paprikásan

Hozzávalók

1 mk tengeri só
1 darab paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 darab cseresznyepaprika
2 darab zöldpaprika
2 kg pontyfilé
1 kg keszeg

Leírás

A halakat jól megtisztítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a ponty fejéből kivegyük, az úgynevezett keserűfogat. Ezután a ponty fejét és valamennyi keszeget, két liter vízben elkezdjük, lassú tűzön főzni, mert csak így olvad ki a csontok enyvanyaga. Amikor az így készülő alaplé már tejszínű lesz, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott hagymát. Másfél óra múlva, levesszük a tűzről és átszűrjük. Az így nyert, átszűrt alaplevet visszatesszük a tűzre és erős lángon felforraljuk. Amikor forr, beletesszük az előzőleg besózott halszeleteket. Tizenöt perc főzés után, hozzáadjuk a pirospaprikát és még öt percig főzzük. A halszeleteket lapátkanállal vesszük ki az edényből. Az elkészült levet megkóstoljuk, ha szükséges, megsózzuk. (Tálaláskor a cseresznyepaprikát felszeletelve, külön kell kínálni, hogy a levest, mindenki tetszése szerint ízesíthesse.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3